Gratis van Lora sensor naar LoraWan Gateway en terug naar de REST van de wereld!

In de foto’s hieronder heb ik de ondernomen stappen in het project kort en bondig weergegeven.

De oranje curve is de droog data in tijd.

Voor nu ben ik bezig geweest met de basis: een vochtmeting over een “wegwerpsensor”,waarbij de data over een grote afstand verstuurd kan worden (ca 5 KM) .Vervolgens kan de data opgevangen en bewaard worden om uiteindelijk inzichtelijke grafieken te maken en signalen af te geven ter notificatie.

In de laatste ontwikkelingen is er een QStrip gemaakt met Nalys Expert Papier en koolstofdraad om vloeistof weerstand te meten. De tests die gedaan zijn (52 totaal), zijn in eerste instantie om het transpireren vast te leggen tijdens de slaap. Hiernaast de data in grafiek.

Overige toepassingen van de QStrip zullen later nog getoond worden.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”90″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]